Man die werd gemolesteerd in Rhoon bij vermeende seksafspraak met 11-jarige is raadslid CU in Friesland

De 52-jarige man die eind december in Rhoon is aangehouden omdat hij een afspraakje had met een meisje van elf, blijkt een raadslid van de ChristenUnie in Friesland te zijn. Dat heeft de politie bevestigd. Eerder vandaag meldde een Friese krant al dat het Friese raadslid is geschorst door zijn partij. E. zit nog vast.
Toen de Fries op 21 december op de afgesproken plek kwam, stond daar niet alleen het meisje, maar ook haar stiefvader. Die gaf de verdachte uit Tietjerksteradeel enkele klappen. De Fries is toen meegenomen door de politie, de vader niet.
Van E. wordt verdacht van poging tot verleiding van een minderjarige met het doel ontucht te plegen. De verdenking gaat niet om daadwerkelijke ontucht, bevestigt het OM in Rotterdam. Ook wordt nog onderzocht hoe de afspraak tussen de man en het meisje tot stand is gekomen. Op 6 april moet de man zich voor het eerst voor de rechter verantwoorden. Zijn voorarrest is begin januari met 90 dagen verlengd.
De ChristenUnie maakte donderdag bekend dat Van E. geschorst is als fractielid, vanwege de ‘ernst van de verdenkingen’. Ook is hij van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart gehaald. De lokale afdeling van de ChristenUnie heeft ontsteld gereageerd, net als het landelijke bestuur. ChristenUnie-fractievoorzitter Douwe Hooijenga is ‘verbijsterd’ en wenst de familie van het meisje ‘kracht toe’, dat zegt hij tijdens een raadsvergadering.
Landelijke partijvoorzitter Ankie van Tatenhove, jarenlang wethouder in Lansingerland, is eveneens geschokt. Zij noemt Van E. niet langer ‘geloofwaardig’ als fractielid.
Bron: Rijnmond.nl
No votes yet.
Please wait...