Verdachte van phishing gooit laptop uit het raam bij inval in Amsterdam

De politie heeft vorige week een 23-jarige man in Amsterdam opgepakt op verdenking van phishing. Hij zou in een jaar tijd zeker 25.000 euro hebben buitgemaakt bij ongeveer tachtig slachtoffers. Toen agenten zijn woning binnenvielen, gooide hij zijn laptop uit het raam, meldt de politie maandag.

De man wordt ervan verdacht valse e-mails en sms’jes te hebben verstuurd uit naam van Woningnet. Daarin schreef hij dat de inschrijving van de slachtoffers zou verlopen. Om de inschrijving te verlengen, moesten zij via een link naar een betaalpagina gaan. In werkelijkheid bleek het om phishing te gaan, waardoor de slachtoffers hun bankgegevens prijsgaven.

De politie kwam de man op het spoor dankzij een bank die verschillende verdachte transacties had tegengehouden en vervolgens aan de bel trok. De bank zou nog eens voor ongeveer 25.000 euro aan schade hebben voorkomen.

De man werd vorige week maandag aangehouden tijdens een inval in zijn woning. De politie heeft de uit het raam gegooide laptop in beslag genomen. Ook hebben agenten meerdere telefoons en ongeveer 1.300 euro aan cash meegenomen voor onderzoek.

Het voorarrest van de verdachte is afgelopen donderdag met veertien dagen verlengd door de rechter-commissaris. De politie zegt het nieuws nu pas naar buiten te brengen, omdat de verdachte in beperkingen zat.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...