De PlayStation 5 is in het derde kwartaal van vorig jaar 3,9 miljoen keer verkocht. Daarmee is de console inmiddels in totaal meer dan 17,3 miljoen keer over de toonbank gegaan, blijkt woensdag uit cijfers van Sony (pdf).

Sony verkoopt de PlayStation 5 sinds november 2020. Hoewel de console bij Nederlandse winkelketens nog steeds slecht verkrijgbaar is, weet Sony er toch veel te verkopen.

In het tweede kwartaal van vorig jaar werden nog 3,3 miljoen exemplaren van de nieuwe console verkocht. De leveringsproblemen, die te maken hebben met het wereldwijde chiptekort, lijken voorlopig nog aan te houden.

Uit de cijfers blijkt ook dat de verkoop van de PlayStation 4 inmiddels is teruggelopen. Daarvan werden net als in het tweede kwartaal slechts 200.000 exemplaren verkocht. In het eerste kwartaal waren dat er nog 500.000.