Gewonde na explosie in huis Rotterdam-West, kogelregen afgevuurd op woning naburige wijk

Bij een ontploffing in een huis in Rotterdam-Spangen is in de nacht van zaterdag op zondag een man gewond geraakt. Hij was niet aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. Het raam van een huis een kilometer verderop in Bospolder-Tussendijken werd op ongeveer hetzelfde tijdstip geperforeerd door een kogelregen. De stoep lag bezaaid met kogelhulzen.
De explosie vond plaats rond 2.20 uur in een huis aan het Piet Paaltjensplein in de wijk Spangen. Het is niet duidelijk of de ontploffing binnen ontstond of dat er een explosief naar binnen is gegooid. Uit voorzorg zijn omliggende woningen ontruimd.
Onduidelijk is of iemand de explosieven door het raam naar binnen gooide

Onduidelijk is of iemand de explosieven door het raam naar binnen gooide© MediaTV
Een kilometer verderop werd in de aangrenzende wijk Bospolder-Tussendijken in de Jan Kobellstraat rond hetzelfde tijdstip een woonhuis onder vuur genomen. Niemand raakte daarbij gewond. In een van de ruiten zitten zeven kogelgaten. Ook in de muur zitten kogelgaten. De stoep lag bezaaid met kogelhulzen.
De politie was bij beide incidenten binnen enkele minuten ter plaatse, volgens een woordvoerder van de politie. Het is vooralsnog niet gelukt om verdachten aan te houden. De politie zal komende dagen onderzoek doen in de buurt en getuigen ondervragen.

Politie onderzoekt verband schietpartijen en explosies

In de nacht daarvoor, van vrijdag op zaterdag rond 4.00, vond er een ook al explosie plaats in Spangen, in een bedrijfspand aan de Jan Luykenstraat. Dat is om de hoek bij het Piet Paaltjensplein.
Onbekenden gooiden toen een zwaar explosief door de ruit van een bedrijfspand dat overdag gebruikt wordt door een kinderopvang. Er was op dat moment niemand aanwezig. De explosie leidde tot grote schade aan het gebouw. Ruiten sneuvelden en de straat lag bezaaid met glas. Het is niet bekend wat voor explosief er werd gebruikt.
Ook voor dit incident is nog niemand aangehouden. De politie onderzoekt of de drie zaken met elkaar te maken hebben.
Bron: Rijnmond.nl
No votes yet.
Please wait...