Het Sociaal Muziek Ensemble speelt in de vertrekhal van het Centraal Station, 1975

Uit het Vrije Volk van 31 juli 1975:
Het Sociaal Muziek Ensemble, bestaande uit leden van het Nationaal Jeugdorkest, gaat zaterdagmorgen tussen 10 en 11 muziek uitvoeren van Handel, Mozart, Telemann, Guillemain en Haszler in de hal van het Rotterdamse Centraal Station. Het Sociaal Ensemble stelt zich ten doel muziek te brengen op ongewone plaatsen, als muzikaal cadeautje voor mensen die anders niet vaak in de gelegenheid zijn om muziek in levenden lijve te horen.
Het Station Rotterdam Centraal was een stationsgebouw dat tussen 1957 en 2007 diende als het Centraal Station van Rotterdam. Het gebouw was ontworpen door de architect Van Ravesteyn. Het was onderdeel van de wederopbouw van Rotterdam. Het gebouw werd in 1957 geopend. In 2007 werd het gesloten en het jaar erop gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw die in 2014 geopend werd.
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 31 juli en van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...