De Amerikaanse zanger Meat Loaf heeft in 1993 zangeres Angela Groothuizen tijdens de uitreiking van de Edisons ongevraagd gezoend. Dat vertelde zij zondag in De Perstribune. De Dolly Dot moest recent weer aan het incident denken toen Meat Loaf overleed, vlak na alle onthullingen rond seksueel grensoverschrijdend gedrag in het programma The Voice.

“We zongen op het Grand Gala du Disque samen Paradise by the Dashboard Light“, vertelde Groothuizen. “Het was heel leuk. Maar aan het einde was hij erg enthousiast. Hij pakte mij vast en zoende mij plat op mijn bek en stak zijn tong erin.”

De zangeres was te verbouwereerd om direct te reageren. “Er was veel applaus en muziek. Daarna zei ik wel: doe dat niet. Maar ja, dan is het al gebeurd natuurlijk. Dit was grensoverschrijdend, elke vrouw kent dit soort confrontaties. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat je altijd maar prooi bent.”

Groothuizen vertelde eerder al dat zij na de onthullingen rond The Voice contact heeft opgenomen met alle deelnemers waar zij als jurylid in de loop der jaren contact mee had. “Het zijn er iets van 130, dus ik ben er nog niet. Maar in de meeste berichten die ik terugkrijg, zeggen ze dat ze het allemaal heerlijk hebben gehad bij The Voice en dat het een spannend avontuur was”, zei de voormalige coach in HLF8.