Als het aan Apple ligt, kan de betaalautomaat in winkels en de horeca met pensioen. In de VS rolt de maker van iPhones een nieuwe functie van de populaire telefoons uit, die dient als betaalterminal in winkels en andere zaken. Dat heeft Apple dinsdag bekendgemaakt.

In de VS heet de nieuwe toepassing Tap to Pay en volgens Apple kunnen miljoenen bedrijven het gebruiken om betalingen in ontvangst te nemen. “Van kleine ondernemingen tot de grote retailers.”

Het is niet duidelijk of en wanneer de functie in Europa en Nederland beschikbaar komt. Een woordvoerder van Apple Nederland zegt niets aan de bekendmaking te kunnen toevoegen.

Via de nieuwe toepassing kun je niet alleen met je telefoon afrekenen bij de andere telefoon, maar ook met je bankpas of creditcard. Het hebben van een betaalautomaat kost winkeliers en horecaondernemers geld. Die kosten kunnen ze met deze methode omzeilen.