Margarinefabriek ‘Van den Bergh’, later Unilever, aan de Nassaukade, 1898

Een blikverpakking op de vul- en sluitafdeling van de margarinefabriek ‘Van den Bergh’, later Unilever, aan de Nassaukade, 1898-1902.
Eind januari is de 31e editie van de Kroniek, het magazine van Historisch Genootschap Roterodamum verschenen. Een interessant nummer met onder andere een artikel over margarinefabrikant Sam van den Bergh.
Dit najaar sluit na ruim 130 jaar de legendarische margarinefabriek aan de Nassaukade definitief haar poorten. De fabriek is gebouwd in 1890 – 1891 door de vijf ‘margarine-broers’ Van den Bergh. Met Sam, de jongste broer, als centrale figuur. Een terugblik op de begintijd van de fabriek en haar leider. De margarinefabriek is eind vorig jaar officieel tot gemeentelijk monument verklaard.
Verder in dit nummer artikelen over Ab Menist en Henk Sneevliet, twee revolutionair socialisten, over de armoede ten tijde van Erasmus, over Rotterdam op platenhoezen, Stroom op de bon en natuurlijk de kalender met activiteiten die Roterodamum organiseert in verband met haar 75e verjaardag.
Leden van Roterodamum krijgen het magazine thuisgestuurd. Wil je de Kroniek ook ontvangen?
Word dan lid van Roterodamum.
De foto komt uit de collectie Topografie Rotterdam en bevindt zich in het Stadsarchief Rotterdam.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...