RET rijdt om 10:00 uur laatste ritten, NS zet treinverkeer vanaf 14:00 uur stil voor storm Eunice

Storm Eunice raast vandaag over onze regio en dat gaat gepaard met veel hinder. De RET rijdt vanaf 10:00 uur de laatste ritten met alle metro’s, trams en bussen. Na 14:00 uur rijden er ook geen treinen meer. Op Rotterdam The Hague Airport zijn zeven vluchten geschrapt.
De RET roept reizigers op hun reis goed te plannen of thuis te blijven: “Vanaf 10:00 uur vertrekken de laatste ritten van alle metro’s, trams en bussen. Om 12:00 uur staan alle voertuigen binnen. Zeg het voort aan elkaar, vooral aan mensen die wat minder vaak met de RET reizen”, zegt Diana van Stijn van het Rotterdamse vervoersbedrijf.
Binnenlandse en internationale treinen van de NS rijden vanaf 14:00 niet meer. In de ochtend is een aangepaste dienstregeling van kracht. De NS houdt ook vóór de middag al rekening met overlast door de storm. “Plan daarom je reis kort voor vertrek in de reisplanner. Ga, indien mogelijk, niet op reis”, zegt de NS.
Regionale bussen rijden voor zover verantwoord, treinen op de Merwede-Lingelijn stoppen net als de NS-treinen rond 14:00 uur met rijden.
Op vliegveld Rotterdam The Hague Airport is het nu nog rustig. De eerste vluchten zijn vanochtend gewoon vertrokken. Wel zegt woordvoerder Raymond de Jong tegen Rijnmond dat in de loop van de dag zeven van de dertig vluchten zijn gecanceld. Het gaat om vluchten die vanavond terugkeren uit onder andere Alicante en Bilbao. “We adviseren reizigers om de website goed in de gaten te houden voordat je naar de luchthaven komt. De wind ligt wel vrij gunstig voor het opstijgen en landen.”
Bron: Rijnmond.nl
No votes yet.
Please wait...