Prachtige treffers brengen Feyenoord solide zege op Cambuur

Feyenoord heeft zondagmiddag in een kletsnatte en bijna uitverkochte Kuip afgerekend met SC Cambuur. De Rotterdammers herstelden zich door onder meer geweldige doelpunten van Luis Sinisterra en Alireza Jahanbakhsh van een vroege achterstand: 3-1.
Vlak voor de aftrap bracht Het Legioen een eerbetoon aan twee recent overleden clubiconen. Met spandoeken werden Wim Jansen en Christian Gyan herdacht.
Tekst gaat verder onder de foto.
Het spandoek voor Wim Jansen in De Kuip

Het spandoek voor Wim Jansen in De Kuip
Na een paar mogelijkheden voor Feyenoord in het eerste kwartier van de wedstrijd kwam Cambuur uit het niets op voorsprong. Door de wind zat Gernot Trauner volledig mis bij een lange bal, waarna hij zich liet aftroeven door Cambuur-spits Tom Boere. Die krulde de bal vervolgens in de verre hoek achter Justin Bijlow: 0-1.
Zo’n zeven minuten later was het alweer gelijk, door een explosie van Luis Sinisterra. De Colombiaan speelde zichzelf vrij met een knappe aanname, om de bal vervolgens overtuigend in de bovenhoek te jagen. Ruim tien minuten later kon Bryan Linssen alleen op Cambuur-doelman Sonny Stevens af, maar de Feyenoord-spits wachtte te lang en liet zich alsnog aftroeven door de Friese defensie.
Op slag van rust poetste Feyenoord de schade alsnog helemaal weg. Orkun Kökcü, vaak belangrijk de laatste weken, scoorde weer met een van richting veranderde uithaal. Meteen daarna klonk het rustsignaal.

Wereldgoal Jahanbakhsh

Na precies vier minuten spelen in de tweede helft deed Alireza Jahanbakhsh wat Sinisterra in de eerste helft al deed: weergaloos scoren. De Iraniër poeierde de bal vanaf de rand van de zestien met links via de onderkant van de lat binnen. Cambuur-doelman Stevens was compleet kansloos, en Feyenoord had een comfortabele voorsprong.
Zo klonk de 3-1 van Alireza Jahanbakhsh bij Feyenoord-Cambuur op Radio Rijnmond
Met de marge van twee op zak ging Feyenoord op zoek naar meer treffers. Vooral Sinisterra was daar een aantal keer dichtbij, maar onder meer de paal stond een tweede doelpunt van de Colombiaan in de weg. In de slotfase maakte Cole Bassett nog zijn officiële debuut voor Feyenoord, maar een vierde Rotterdamse treffer kwam er uiteindelijk niet meer.

Feyenoord – SC Cambuur 3-1 (2-1)

17′ Tom Boere 0-1
24′ Luis Sinisterra 1-1
45′ Orkun Kökcü 2-1
49′ Alireza Jahanbakhsh 3-1
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kokcü (77′ Hendrix), Til (88′ Bassett); Jahanbakhsh (66′ Walemark), Linssen (77′ Toornstra), Sinisterra
*Middenvelder Fredrik Aursnes pakte geel waardoor hij geschorst is voor de uitwedstrijd bij AZ volgende week
No votes yet.
Please wait...