Medewerker Maasstad Ziekenhuis verdacht van meerdere zedenmisdrijven

Een 53-jarige Dordtenaar is deze week aangehouden omdat hij wordt verdacht van zedenmisdrijven in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De man werkte in het ziekenhuis. Het is onduidelijk wat voor werk hij deed.
Het ziekenhuis kreeg in november 2021 de eerste signalen over grensoverschrijdend gedrag. De verdachte is sindsdien niet meer aan het werk geweest in het Maasstad. Tussen december 2021 en januari 2022 zijn meerdere aangiften van grensoverschrijdend gedrag tegen de man binnengekomen.
“In ons ziekenhuis moet iedereen veilig kunnen werken en verblijven. We betreuren het enorm dat het ons niet is gelukt om de betrokkenen die veiligheid te bieden”, zegt Wietske Vrijland, lid van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis. “We bieden psychologische ondersteuning aan degenen die daar behoefte aan hebben. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen beraden we ons of er extra maatregelen nodig zijn. We hechten er veel belang aan om dit in de toekomst te voorkomen.”
De verdachte is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is onder strenge voorwaarden voorlopig vrijgelaten.
Bron: Rijnmond.nl
No votes yet.
Please wait...