katholieke tehuis voor zeelieden Stella Maris aan de Willemskade, 1960

Een groepje mensen voor de ingang van het katholieke tehuis voor zeelieden Stella Maris aan de Willemskade, 18-20 juli 1960.

Van de website Platform Wederopbouw Rotterdam:
Het zeemanshuis genaamd ‘Stella Maris’, tegenwoordig in gebruik als collectief woongebouw, is gebouwd door de architecten H. Nefkens en A.J.M. Buys en werd geopend in 1952.

Het is een rechthoekig gebouw dat is gesitueerd in de gevelwand van de Willemskade en een achteringang heeft aan de Westerstraat. Het gebouw dat iets terugligt in de rooilijn, bestaat uit een kelder, begane grond en drie verdiepingen. De gevel van de begane grond ligt voor een deel verdiept en schuin in de gevelwand en ligt iets hoger dan straatniveau; een klein betonnen trapje leidt naar de ingang. De pui bestaat voornamelijk uit glas met stalen roeden. Het deel links van de entree is versierd met een sgraffito van Bas van der Smit, aangebracht op een holle, uit de gevel springende betonnen wand die daardoor in de rooilijn van de naastliggende gebouwen ligt. Het gebouw heeft een betonskelet en is geheel bekleed met gele baksteen. De gevel van de verdiepingen is onderverdeeld in zeven traveeën door grote gelijkmatig over de gevel verdeelde vensters zonder roedenverdeling. Het platte dak is visueel iets opgelicht van het gebouw door een terugliggende lijst.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Platform Wederopbouw Rotterdam. https://wederopbouwrotterdam.nl/objecten/169

Met medewerking van Rotterdam van toen

No votes yet.
Please wait...