Renault Dauphines op de slipbaan naast Zestienhoven tijdens een demonstratie veilig verkeer, 1960.

Uit het Vrije Volk van 24 juni 1960:

(Van een onzer verslaggevers) De Rotterdamse politie heeft op het vliegveld Zestienhoven de beschikking gekregen over een slipbaan, die op vrijdagmorgen 1 juli officieel zal worden geopend door de hoofdcommissaris, de heer H. M. C. A. Staal. De baan zal worden gebruikt om alle leden van het Rotterdamse politiepersoneel, die een voortgezette politie-rijopleiding met succes hebben gevolgd, de beginselen te leren van het voorkomen van slippen bij rijden en remmen. De politiemannen zal voorts worden geleerd hoe ze hun wagen in bedwang moeten houden als hij in een slip raakt en wat in noodgevallen de meest veilige wijze van remmen is. De instructeurs van de voortgezette politie-rijopleiding hebben een uitgebreide, en langdurige training ondergaan, onder meer op de slipbaan te Zandvoort.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 24 juni 1960.

Met medewerking van Rotterdam van toen

No votes yet.
Please wait...