Enkele dansers die te zien zijn in de videoclip van Fils de joie van Stromae hebben bij een branchevereniging klachten ingediend over hun te lage vergoeding en de slechte werkomstandigheden op de set.

Ze zouden slechts 150 euro voor vijf dagen werk hebben ontvangen. De voorzitter van branchevereniging Union des Artistes zegt dat de dansers hiermee nog minder geld hebben gekregen dan de figuranten.

Daarnaast zouden ook de werkomstandigheden niet optimaal zijn geweest. Een danseres vertelt aan RTBF dat ze urenlang in de kou moesten wachten op de set van de videoclip, die afgelopen januari werd opgenomen in Brussel.

Als catering zouden er alleen wafels zijn aangeboden aan de figuranten en dansers. De vrouw zegt dat deze voorwaarden pas op de eerste draaidag werden bekendgemaakt.

Het is niet bekend of Stromae zelf ook afwist van de arbeidsvoorwaarden. De danseres legt de schuld bij het productiehuis, dat nog niet heeft gereageerd op de beschuldigingen.

De Belgische artiest Stromae, echte naam Paul Van Haver, bracht vorige week zijn derde album, Multitude, uit. Fils de joie is een van de nummers op de plaat.