Feyenoord komt niet in de problemen tegen Partizan Belgrado en bereikt eerste Europese kwartfinale in 20 jaar

Feyenoord heeft voor het eerst sinds 2002 een Europese kwartfinale bereikt. Na de 5-2 overwinning van vorige week bleek het thuisduel met Partizan Belgrado een formaliteit voor Feyenoord, dat opnieuw wist te winnen: 3-1.
En dat terwijl Feyenoord tegen de Serviërs nog wel de nodige basisspelers miste. Zo waren Gernot Trauner, Tyrell Malacia en Justin Bijlow afwezig. Daardoor moest Arne Slot – die overigens ook thuis zat en de honneurs donderdag zag worden waargenomen door assistent John de Wolf – flink sleutelen. Niet Lutsharel Geertruida, maar Fredrik Aursnes assisteerde Marcos Senesi in het hart van de defensie. Ramon Hendriks begon als linksback. De verwachting is dat Malacia, die vanwege lichte klachten ontbrak, zondag tegen Ajax weer gewoon inzetbaar is.
Dat geldt zeker niet voor Justin Bijlow, die binnenkort onder het mes moet vanwege een voetblessure en daardoor het restant van dit seizoen moet missen. Zijn stand-in Ofir Marciano stond donderdag, evenals vorig weekend tegen PEC Zwolle, onder de lat. Wel krijgt de Israëlisch international naar alle waarschijnlijkheid binnen afzienbare tijd concurrentie van een nieuwe doelman. Feyenoord is bezig met de Roemeense doelman Valentin Cojocaru en hoopt met hem een extra ervaren doelman aan te trekken.

Vijf op een rij voor Dessers

In een vrij gezapige eerste helft kwam het eerste moment van opwinding pas na ruim een halfuur. Guus Til haalde uit en raakte de paal. Cyriel Dessers was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken, maar scheidsrechter Anthony Taylor keurde de goal af. Onterecht, bleek later uit de tv-beelden. Dessers stond op het moment dat Til de trekker overhaalde keurig achter de laatste man van Partizan.
Toch wist de Belg nog in de eerste helft – voor nota bene het vijfde Europese duel op rij – een treffer achter zijn naam te zetten. In de slotminuut veranderde hij een vrije trap van Jens Toornstra met de schouder van richting, waarna de bal achter doelman Nemanja Stevanovic binnen plofte. Mocht het tweeluik met Partizan nog niet beslist zijn, dan was dat nu wel het geval.
Zo klonk de 1-0 van Cyriel Dessers bij Feyenoord-Partizan op Radio Rijnmond:

Eerste goal van 2022 voor Linssen

Al helemaal toen Reiss Nelson er binnen het uur op aangeven van Guus Til ook 2-0 van maakte. Na de goal van Nelson haalde Marcos Senesi het blauwe keepersshirt van Justin Bijlow op bij de bank van Feyenoord en stak hij, samen met de rest van het team, de geblesseerde doelman een hart onder de riem door zijn shirt te tonen aan het publiek.
Partizan deed via Ricardo Gomes wel iets terug en kreeg het in het vervolg ook enkele kansen op de gelijkmaker. Doelpuntenmaker Gomes zette Marciano aan het werk, terwijl Lazar Markovic uit een voorzet van Queensy Menig net naast kopte.
John de Wolf greep de riante uitgangspositie aan om eens flink te gaan wisselen en spelers enigszins te sparen met het oog op De Klassieker van zondag. Onder meer Cyriel Dessers, Guus Til, Fredrik Aursnes en Luis Sinisterra werden vroegtijdig naar de kant gehaald. Bryan Linssen was één van de spelers die werd ingebracht en uitgerekend hij knalde in de slotminuut de 3-1 binnen. Het betekende zijn eerste officiële goal in dit kalenderjaar.

Feyenoord – Partizan Belgrado 3-1 (1-0)

45′ Cyriel Dessers 1-0
59′ Reiss Nelson 2-0
61′ Ricardo Gomes 2-1
90′ Bryan Linssen 3-1
Opstelling Feyenoord: Marciano; Geertruida, Aursnes (80′ Benita), Senesi, Hendriks; Toornstra, Kökcü, Til (72′ Hendrix); Nelson (62′ Walemark), Dessers (62′ Linssen), Sinisterra (80′ Jahanbakhsh)
No votes yet.
Please wait...