Resultaat in Amsterdam glipt Feyenoord laat in de tweede helft door de vingers

Lang leken Salomon Kalou en Dirk Kuyt zondagmiddag hun opvolgers te krijgen. Tot een kwartier voor tijd verdedigde Feyenoord door doelpunten van Luis Sinisterra en Guus Til een 1-2 voorsprong tegen Ajax in Amsterdam, maar in de slotfase glipte een resultaat de Rotterdammers door de vingers.
Met Gernot Trauner en Tyrell Malacia ‘gewoon’ in de basis en Jens Toornstra als vervanger van de geschorste Orkun Kökcü bij Feyenoord, begon De Klassieker een paar minuten later dan gepland. Vanwege het nodige vuurwerk ontstond er brand in de Johan Cruijff Arena. Die werd uiteindelijk geblust, met wel veel rookontwikkeling tot gevolg. Er vielen geen gewonden.
Brand achter het doel van Ajax-doelman André Onana

Brand achter het doel van Ajax-doelman André Onana

Nadat scheidsrechter Danny Makkelie de wedstrijd op gang had gefloten, begon Feyenoord overtuigend. Eerste miste Luis Sinisterra nog een vrije kopkans, maar in de achtste minuut was het wel raak. Nadat Guus Til de bal nog op Onana schoot, kopte de Colombiaan de rebound binnen: 0-1. Daarmee kwam een einde aan een periode van bijna vijf jaar zonder Feyenoord-goal in de Arena.
Tekst gaat verder onder het fragment.
Feyenoord bleef de bovenliggende partij, maar bij de eerste de beste kans kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Ofir Marciano redde nog met zijn benen op een schot van Ryan Gravenberch, maar de bal kwam zo voor de voeten van Sébastien Haller. De Ajax-spits kon simpel scoren.
Lang konden de Amsterdammers niet genieten van de gelijke stand. Vier minuten na de goal van Haller kwam een fel Feyenoord opnieuw op voorsprong. Steven Berghuis leverde de bal in bij een scherpe Fredrik Aursnes, waarna Til ‘m via Cyriel Dessers voor zijn voeten kreeg. De middenvelder schoot de bal dit keer wel overtuigend achter Onana: 1-2.
Het had bijzonder weinig gescheeld of Feyenoord was met een ruimere marge gaan rusten in Amsterdam. Na een goede counter maakte Dessers echter de verkeerde keuze in de afronding, door de bal zelf voorlangs te schuiven. Aanvoerder Toornstra stond vogeltje vrij en had de bal voor het inschieten gehad. Maar voor de morrende Amsterdamse tribunes kwam de Rotterdamse voorsprong voor rust niet meer in gevaar.
Een kwartier na rust was Ajax voor het eerst heel dicht bij de gelijkmaker. Via Jurriën Timber landde de bal uiteindelijk op de lat. Het was het begin van een periode van meer druk van de thuisploeg, maar de Amsterdammers waren meermaals slordig in de afwerking. Zo kopte invaller Brian Brobbey in volledig vrije positie naast. Feyenoord loerde vooral op de omschakeling, maar kwam er nog nauwelijks gevaarlijk uit.

Resultaat glipt weg

Feyenoord stond steeds meer met de rug tegen de muur en verloor uiteindelijk opnieuw de voorsprong. Een vrije trap van Dusan Tadic viel over Marciano heen en in het doel: 2-2. De doelman van Feyenoord zag er net als bij de 1-1 niet lekker uit, en Ajax rook bloed.
Vijf minuten voor tijd draaide de thuisploeg de wedstrijd helemaal om en ging het definitief mis voor Feyenoord. Antony kreeg de bal in vrijstaande positie rond de penaltystip en schoot de 3-2 in de korte hoek binnen. Die tik kwam Feyenoord uiteindelijk niet meer te boven. Ajax haalde alles uit de kast, Antony pakte nog zijn tweede gele kaart, maar tot een derde treffer kwam Feyenoord niet meer.

Ajax – Feyenoord 3-2 (1-2)

8′ Luis Sinisterra 0-1
24′ Sébastien Haller 1-1
28′ Guus Til 1-2
78′ Dusan Tadic 2-2
86′ Antony 3-2
Opstelling Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Toornstra (63′ Hendrix), Til; Nelson, Dessers (76′ Linssen), Sinisterra (83′ Pedersen)
No votes yet.
Please wait...