Vlammen leggen bovenwoningen Klaaswaal in as, brand onder controle

De brandweer is massaal uitgerukt naar Klaaswaal in de Hoeksche Waard voor een brand op de bovenverdieping van een woning. De vlammen sloegen uit de ramen en het dak en er komt nog altijd veel rook vrij. De brandweer adviseert uit de rook te blijven en zo nodig ramen en deuren te sluiten.
De brand begon rond 06:30 uur maandagochtend aan de Voorstraat in het centrum van het dorp. Het gaat om de bovenwoning waar arbeidsmigranten wonen. Daaronder zit een kringloopwinkel. De brand is overgeslagen naar het pand ernaast, zegt de brandweer. Buren zijn uit hun huizen gehaald voor de veiligheid. Rond 08:30 uur was de brand onder controle.
Vlammen slaan uit bovenwoningen Klaaswaal

Vlammen slaan uit bovenwoningen Klaaswaal

Brand in woning Klaaswaal

Brand in woning Klaaswaal

Een buurman vertelt dat hij wakker werd van een knal en glasgerinkel. De brand zou in de woonkamer zijn begonnen en zich snel naar de slaapkamer hebben verspreid. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur naar nog andere naastliggende panden overslaat.
De vijf bewoners zijn op tijd veilig naar buiten gegaan. Volgens de brandweer zijn er geen andere gevaarlijke stoffen dan as en koolstof vrijgekomen.
Bewoners in het tegenovergelegen appartementencomplex zijn ergens anders opgevangen.
Van de woningen is niks meer over

Van de woningen is niks meer over

De schade is flink

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...