Kansenmissend Feyenoord verzekert zich pas laat van zege op Willem II

5 doelpogingen had Feyenoord zaterdagavond nodig om de ban te breken in De Kuip. Vlekkeloos ging het tegen Willem II dus zeker niet, maar gewonnen werd er wel. Gezien het aantal kansen gebeurde dat echter met minieme cijfers: 2-0.
Opmerkelijk genoeg begon het duel in De Kuip niet om 21:00 uur, maar vier minuten eerder. Voor de Feyenoorders die nog niet waren ingeschakeld, betekende dat bijna dat zij de openingstreffer moesten missen. Maar bijna is niet helemaal: Cyriel Dessers kreeg in de openingsminuut weliswaar een grote kans, maar schoot de bal niet tussen de palen.
Het was de inleiding van een vroege kansenregen voor de goal van Timon Wellenreuter, want na een goede aanval knalde Guus Til de bal net over en ook een technisch hoogstandje van Reiss Nelson, die … fopte en net voorlangs schoot, kreeg niet de beloning die het verdiende.
Daarna ging de storm liggen. Verder dan een rollertje van Dessers en twee schoten van Marcus Pedersen en Luis Sinisterra in de handen van Wellenreuther kwam Feyenoord in het daaropvolgende halfuur niet. De grootste kans was vijf minuten voor de rust voor Pedersen, die vrij opdook in de zestien van Willem II, maar de bal wild over schoot. Sinisterra dwong Wellenreuther in de slotminuut nog tot een knappe redding.
En dus was het wachten op doelpunten in De Kuip, waar Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi en Luis Sinisterra voorafgaand aan de wedstrijd in het zonnetje werden gezet omdat zij meer dan honderd wedstrijden hebben gespeeld in het shirt van Feyenoord.
Die kwamen er ook in de openingsfase van de tweede helft niet. Willem II kroop voorzichtig wat meer uit de schulp en zette Feyenoord meer onder druk. Dat gebeurde overigens zonder grote kansen te creëren, maar Feyenoord zette er eveneens weinig tegenover. De ban werd uiteindelijk gebroken na ruim een uur, toen Sinisterra met een raak schot in de korte hoek de brilstand van het scorebord poetste.
Zo klonk de 1-0 van Luis Sinisterra bij Feyenoord-Willem II op Radio Rijnmond
Tot opluchting van het Legioen, dat moest wachten tot de 25e (!) poging van Feyenoord voordat er eindelijk kon worden gejuicht. Het bleek niet het startsein voor meer spektakel. Sterker nog, Willem II was in de slotfase het dichtst bij een tweede treffer. Freek Heerkens kreeg de bal in de zestien pardoes voor de voeten, maar zag zijn poging via het lichaam van Gernot Trauner naast gaan.
Het werd dus nog even billenknijpen in De Kuip. Bryan Linssen maakte echter in de blessuretijd aan alle onzekerheid een eind. De invaller profiteerde optimaal van een slippertje van oud-Feyenoorder Wessel Dammers en bepaalde de eindstand op 2-0.

Feyenoord – Willem II 2-0 (0-0)

67′ Luis Sinisterra 1-0
90+1′ Bryan Linssen 2-0
Opstelling Feyenoord: Marciano; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökcü, Til (90′ Bassett); Nelson (81′ Walemark), Dessers (73′ Linssen) , Sinisterra (81′ Jahanbakhsh)
Bron: Rijnmond.nl
No votes yet.
Please wait...