Silk Sonic, het R&B-project van Bruno Mars en Anderson .Paak, heeft zondag de Grammy voor Song van het Jaar gewonnen voor de single Leave The Door Open. Het tweetal versloeg in de prestigieuze categorie onder anderen de zangeressen Billie Eilish en Olivia Rodrigo.

De rockband Foo Fighters won, een week na het plotse overlijden van drummer Taylor Hawkins, in drie categorieën: Beste rockalbum, Beste rocksong en Beste rockoptreden.

De Nederlandse dj’s Afrojack en Tiësto vielen buiten de prijzen. De twee gingen op voor een Grammy in de categorie Beste dance nummer, maar zagen het nummer Alive van Rüfüs Du Sol er met de winst vandoor gaan. Ook de Nederlandse componist Louis Andriessen won niet postuum een Grammy. De vorig jaar overleden muzikant was genomineerd in de categorie Hedendaagse klassieke compositie.

Sinds twee jaar werden de belangrijkste muziekprijzen van de wereld eindelijk weer in een volle zaal uitgereikt. De afgelopen twee edities was dat vanwege de coronamaatregelen onmogelijk.

De Grammy’s zouden eigenlijk al in januari worden uitgereikt, maar de show werd verplaatst vanwege de coronapandemie. Ook werd gekozen voor een andere locatie, de MGM Grand in Las Vegas in plaats van Los Angeles. Talkshowpresentator en komiek Trevor Noah was gastheer van de uitreiking.