Dizzee Rascal is veroordeeld voor het mishandelen van zijn ex-verloofde Cassandra Jones. De Britse artiest heeft geen celstraf gekregen, maar wel een contactverbod. Ook moet hij 24 weken lang een enkelband dragen.

Rascal, vooral bekend van hits als Dance Wiv Me en Bonkers, mag een jaar lang geen contact hebben met zijn ex. Ook moet hij zich zes maanden lang aan een avondklok houden, die geldt van 20.00 uur tot 6.00 uur.

De 37-jarige rapper, die eigenlijk Dylan Mills heet, werd vorige maand al schuldig bevonden aan de mishandeling van Jones. Het incident vond plaats in juni vorig jaar, een paar maanden nadat het koppel uit elkaar was gegaan. De artiest viel zijn ex aan tijdens een ruzie over geld en het contact dat hij met hun twee kinderen mocht hebben.

Hij zou het huis van Jones zijn binnengestormd, waarna hij begon te schreeuwen en haar tegen de grond zou hebben geduwd. Tijdens het verhoor ontkende de rapper de mishandeling. Hij beschuldigde Jones er zelfs van dat zij hem juist zou hebben verwond, maar daar ging de rechter niet in mee.