Muziekstreamingdienst SoundCloud heeft het bedrijf Musiio gekocht. Musiio ontwikkelt kunstmatige intelligentie die nieuwe muziektrends kan ontdekken, schrijft SoundCloud in een overnamebericht op zijn website.

De technologie van Musiio gaat muziek analyseren die op SoundCloud wordt gezet. De AI herkent bepaalde patronen en karakteristieken van nummers en kan op basis daarvan hitpotentie herkennen.

Musiio moet het ontdekken van nieuwe muziek op SoundCloud gaan vergemakkelijken. Hoe dat precies werkt, is niet bekend. Wel schrijft SoundCloud dat de technologie “in een vroeg stadium trends en talent herkent, nog voordat anderen dat kunnen”. Dat soort nummers moeten daardoor vaker komen bovendrijven op de muziekdienst.

SoundCloud is een platform waarop iedereen muziek kan uploaden. De dienst bestaat sinds 2007 en heeft inmiddels een muziekbibliotheek van 300 miljoen nummers van 30 miljoen artiesten.