Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft een stewardess 250.000 dollar (omgerekend zo’n 236.000 euro) betaald, nadat ze directeur Elon Musk had beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Dat schrijft Business Insider op basis van interviews en documenten.

Het incident vond in 2016 plaats aan boord van een van de zakenvliegtuigen van SpaceX. Musk zou de stewardess hebben betast en zijn geslachtsdeel hebben getoond. Ook zou hij de vrouw een paard hebben beloofd in ruil voor een erotische massage.

Na twee jaar diende ze een officiële klacht tegen Musk in. Volgens de vrouw waren haar carrièrekansen verminderd na het incident. SpaceX stelde daarna voor om haar arbeidsovereenkomst af te kopen voor 250.000 dollar, op voorwaarde dat ze niets over de gebeurtenis naar buiten zou brengen.

SpaceX heeft niet op de beschuldigingen gereageerd. Musk zegt dat er “veel meer” achter het verhaal zit. Dat het nu naar buiten komt, is volgens hem politiek gemotiveerd. “De aanvallen op mij moeten door een politieke lens worden bekeken, want zo werkt het altijd”, schrijft hij op Twitter. “Maar niets zal mij ervan weerhouden om te vechten voor een goede toekomst en jullie recht op vrije meningsuiting.”

De zakenman onderhandelt momenteel met Twitter over een overname van het socialemediabedrijf. De afgelopen jaren kwamen geregeld klachten naar buiten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij bedrijven van Musk. Musk zelf werd nooit genoemd.