Feyenoord krijgt bij een overwinning in de Conference League-finale tegen AS Roma 2 miljoen euro aan prijzengeld. De Rotterdamse club verdiende tot dusver al 12,8 euro aan UEFA-premies en kan dus eindigen op een totaal van bijna 15 miljoen euro.

Een deel van de bijna 13 miljoen euro haalde Feyenoord al binnen door zich voor het hoofdtoernooi te kwalificeren. De club schakelde in de voorrondes FC Drita, FC Luzern en IF Elfsborg uit, met een startpremie van ruim 2,9 miljoen euro tot gevolg.

Een zege in de groepsfase leverde Feyenoord 500.000 euro op, wat na vier gewonnen wedstrijden neerkwam op 2 miljoen euro. De ploeg van trainer Arne Slot speelde daarnaast twee keer gelijk, goed voor in totaal 332.000 euro. Daarbovenop kwam een bonus van een kleine 1 miljoen euro voor groepswinst en overwintering.

In de knock-outfase gingen de UEFA-premies omhoog. Plaatsing voor de achtste finales bracht Feyenoord 600.000 euro op, voor het bereiken van de kwartfinales ontving de Rotterdamse club 1 miljoen euro en voor het halen van de halve finales 2 miljoen euro. Met het uitschakelen van Olympique Marseille bij de laatste vier kwam daar nog eens 3 miljoen euro bij.

Opbrengsten Feyenoord Conference League

  • Plaatsing hoofdtoernooi: 2.940.000 euro
  • Vier keer winst groep E: 2.000.000 euro
  • Twee keer gelijk groep E: 332.000 euro
  • Eerste plaats groep E: 650.000 euro
  • Overwintering: 300.000 euro
  • Achtstefinaleplaats: 600.000 euro
  • Kwartfinaleplaats: 1.000.000 euro
  • Halvefinaleplaats: 2.000.000 euro
  • Finaleplaats: 3.000.000 euro

Feyenoord kreeg al 500.000 euro aan boetes

Tegenover alle inkomsten staat dat Feyenoord vanwege ongeregeldheden zo’n 500.000 euro aan boetes kreeg van de UEFA. Zo staken de Feyenoord-fans vuurwerk af, gooiden ze voorwerpen op het veld en brachten ze vernielingen aan in stadions van opponenten.

Bij de finale woensdag tegen Roma zijn naar verwachting ongeveer vierduizend Feyenoord-supporters aanwezig in de Arena Kombëtare. Er zijn veel meer fans van de club in Tirana, maar zij zullen de wedstrijd buiten het stadion moeten volgen.

De finale van de Conference League begint woensdag om 21.00 uur en staat onder leiding van de Roemeense scheidsrechter István Kovács.