Andy Fletcher, medeoprichter en toetsenist van de band Depeche Mode, is donderdag op zestigjarige leeftijd overleden. Dat heeft de band bekendgemaakt op Twitter.

“We zijn in shock en overladen door verdriet door het vroege overlijden van onze lieve vriend, familielid en bandlid Andy ‘Fletch’ Fletcher”, schrijven bandleden Martin Gore en Dave Gahan.

“Hij had een hart van goud en stond altijd voor je klaar als je hem nodig had, als je een goed gesprek wilde, even wilde lachen of als je een koud biertje wilde drinken.” De Britse band sluit af met een steunbetuiging aan de nabestaanden en vraagt om privacy.

Depeche Mode werd in 1980 in de Britse stad Basildon opgericht door Gore, Gahan, Vince Clarke en Fletcher. De band scoorde hits met nummers als Just Can’t Get EnoughEnjoy the Silence en People Are People.