Tramlijn 3 op de Stadionweg bij het Varkenoordseviaduct, 1967

De Stadionweg ligt in de nabijheid van het Stadion Feijenoord, ontworpen door architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt, dat op 27 maart 1937 werd geopend. De Stadionweg werd in 1919 aangelegd en heette tot 1922 IJsselmondscheweg. Van 1922 tot 1937 heette hij Kreekweg.

Het Varkenoordseviaduct loopt over de spoorbaan tussen de 2de Rosestraat en de Stadionweg. De naam herinnert aan de polder Varkenoord. In 1566 kregen de polders Varkenoord en Karnemelksland een zomerdijk, in 1581 had de grondverdeling plaats. De varkens en de karnemelk doen denken aan de veeteelt, die vroeger in dit gebied werd bedreven.

De foto komt van de site rovm-digitaal.nl. De informatie komt uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen

No votes yet.
Please wait...