De Lage Erfbrug en de Nieuwe Binnenweg met lijn 4, 1962

De Lage Erfbrug dankt haar naam aan het vroegere Lage Erf, het laatste gedeelte van de Nieuwe Binnenweg bij de Delfshavense Schie. De naam Lage Erf is al oud en herinnert aan een enigszins in een put liggend erf, dat vroeger gebruikt werd voor opslag- en losplaats van materiaal. Ook heeft het als kermisterrein dienst gedaan. De Lage Erfbrug werd op 27 maart 1926 voor het verkeer geopend.

Al in 1454 liep door de Coolpolder een binnenweg van Rotterdam naar Schoonderloo. Ze werd Coolsche weg of Binnenweg genoemd. De Binnenweg had een afslag naar Delfshaven; het laatste gedeelte komt voor als Schoonderloosche of Delfshavensche weg of Binnenweg, maar heet na 1610 gewoonlijk Geldelooze pad. Hier vandaan liep een uitpad over een vonder of passerel naar de Ossewei en daarover naar het Lage Erf.

De fotograaf is Jos Niehorster en de foto komt van de site rovm-digitaal.nl. De informatie komt uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen

 

No votes yet.
Please wait...