Vrachtwagenchauffeur gaat zwemmen in Merwehaven en verdrinkt

Een vrachtwagenchauffeur die vrijdagavond verkoeling zocht en was gaan zwemmen in de Merwehaven in Rotterdam, is daarbij verdronken. Het slachtoffer is een 59-jarige Pool. Hij kwam terecht in de stroming van een schip.
De brandweer kreeg rond 21:30 uur de melding dat er iemand in het water bij de Marconistraat lag. “Het bleek te gaan om een vrachtwagenchauffeur die even wilde gaan zwemmen in het water van de Merwehaven”, legt een woordvoerder van de brandweer uit. “Maar toen heeft een van de schepen in de buurt de motor aangezet. En de draaiende schroef van het schip veroorzaakte een stroming. Daardoor kwam de man onder water terecht.”
Daarop zijn eerst twee en later drie duikteams van de brandweer het water ingegaan. Toen na een uur zoeken er nog niemand gevonden was, werd de zoektocht gestaakt. “Dan is het belangrijkste uur voorbij”, zegt een woordvoerder van de brandweer. “Dat is de periode dat je mag aannemen dat je iemand nog levend uit het water kan halen.” Uiteindelijk werd rond half twaalf het lichaam van de man gevonden en geborgen.
Duikers van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zoeken in het water naar een vermiste vrachtwagenchauffeur

Duikers van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zoeken in het water naar een vermiste vrachtwagenchauffeur
Bron: Rijnmond.nl
No votes yet.
Please wait...