Vijftien jaar geleden scheidden de wegen van de zanger en schrijver, maar Frans Bauer heeft onlangs weer een nummer opgenomen met zijn voormalige vaste liedjesschrijver Emile Hartkamp. En die samenwerking smaakte naar meer, vertelt de zanger dinsdag in De Telegraaf.

Hartkamp schreef de meeste hits uit de begintijd van Bauers carrière, zoals Heb je even voor mijAls sterren aan de hemel staan en De Regenboog. Vijftien jaar geleden hield die samenwerking op.

“Op een gegeven moment maak je een keus om het anders te doen”, zegt Bauer. “We zijn alle twee een andere kant opgegaan. Ik ben mijn eigen liedjes gaan schrijven. Het is niet dat we ruzie hadden of zo, maar ik was toe aan wat anders.” Daar kwam verandering in toen de zanger werd gevraagd een nummer op te nemen met fan Tante Rikie, het gezicht van festival Zwarte Cross.

“Ik wist gelijk dat Emile mij hierbij moest helpen, want hij is een kei in het begeleiden van duetten”, aldus Bauer, die vertelt dat het weerzien met de schrijver en producent emotioneel was. “Ik pakte Emile vast en we begonnen beiden te huilen. Het was emotie die eruit kwam. We hebben uitgesproken weer samen verder te willen. Er zijn al een paar hele mooie ideeën waar ik binnenkort mee naar buiten kom.”