Het Beursplein in de richting van de Coolsingel, 1968

Het Beursplein in de richting van de Coolsingel met op de achtergrond de Van Oldenbarneveltstraat, gezien vanaf de kant van het Rodezand, 1968.

Het Beursplein is vernoemd naar het nieuwe, in 1940 gereedgekomen, beursgebouw aan de Coolsingel, ontworpen door architect J.F.Staal. Voordien werd dit plein Spinhuisstraat genoemd. Tot 1942 bevond zich bij de Blaak een plein dat eveneens de naam Beursplein droeg.

Sinds de wederopbouw van Rotterdam is het Beursplein het middelpunt van het Rotterdamse winkelgebied. In 1968 werd metrostation Beurs geopend, waarmee ook een ondergrondse voetgangersverbinding richting de Lijnbaan tot stand kwam.

Vanaf 1991 onderging het Beursplein een metamorfose. De naoorlogse warenhuizen aan de zuidkant van het plein zijn geheel vervangen door nieuwbouw en het plein zelf is uitgegraven tot Koopgoot (of Beurstraverse) en is in 1996 opgeleverd.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia

Met medewerking van Rotterdam van toen

No votes yet.
Please wait...