De Zevenhuissteeg met op de achtergrond een trap naar de Schiedamsedijk, 1920

De vooroorlogse Zevenhuissteeg dankte haar naam aan het aantal huisjes waaruit ze bestond. Op 13 mei 1639 vond de verkoop plaats van zeven huisjes aan de westzijde van de Schiedamsedijk gelegen naast de steeg, waarin de huisjes uitkwamen. De steeg draagt reeds in 1644 deze naam.
Voor die tijd heette ze Jan Dammassensteeg naar Jan Dammasz. Pesser, die op 12 april 1613 verschillende erven op de hoek van en in deze ‘dwersstraat’, ten noorden van zijn brouwerij, van de stad kocht.
De huidige Zevenhuissteeg ligt iets noordelijker dan de vroegere steeg van die naam.
De foto is van Spaarnestad en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...