Bijzondere en unieke opname Bob Dylan brengt 1,7 miljoen euro op

Een speciale analoge opname van Bob Dylans Blowin’ in the Wind is donderdag onder de hamer gegaan voor 1,7 miljoen euro. Het gaat om het enige exemplaar van de plaat die in deze hoogwaardige kwaliteit is opgenomen.

Dylans iconische nummer stamt uit 1962, maar de Amerikaanse artiest dook in 2021 opnieuw de studio in om Blowin’ in the Wind op een nieuwe drager te zetten. De ‘Ionic Original’, geproduceerd door Grammy-winnaar T Bone Burnett, werd in 2022 opgenomen. Het gaat om een analoge schijf met een veel hogere kwaliteit dan vinyl en digitale audio.

In april werd bekend dat Dylan meerdere beroemde nummers opnieuw had opgenomen met Burnett.

De technologie Ionic Original zou volledig toekomstbestendig moeten zijn, waarmee die zich dus uitstekend leent voor archivering van klassiekers als Blowin’ in the Wind. Veilinghuis Christie’s omschrijft Ionic Original als de “heilige graal” voor artiesten en audiofielen.

Blowin’ in the Wind, geschreven op de melodie van een lied dat tot slaaf gemaakten vroeger zongen, verscheen tijdens de Vietnamoorlog en groeide uit tot het lijflied van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. De plaat werd in 1994 opgenomen in de Grammy Hall of Fame. Op 9 juli is het precies vijftig jaar geleden dat het nummer werd opgenomen.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...