Explosie in flat Delft: twee gewonden, onder wie een kind

In een flatgebouw in Delft heeft vannacht een explosie plaatsgevonden. Daardoor zijn twee bewoners van de flat, onder wie een kind, gewond geraakt, meldt de politie. Ze zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat sprake is van opzet.

Volgens een woordvoerster van de politie hebben getuigen verklaard dat ze twee mannen zagen wegrennen, die ervandoor gingen in een auto. De politie is op zoek naar meer mensen die iets hebben gezien.

De explosie was rond 03.15 uur op de galerij van een flat aan het Poptahof Zuid. Volgens de woordvoerster ging er in of bij de woning een projectief af. Het gebouw liep daarbij schade op en meerdere ruiten sneuvelden. Omliggende woningen werden korte tijd ontruimd.

Volgens de site Regio15 was er na knal korte tijd rook zichtbaar en zou een auto met hoge snelheid zijn weggereden. Wat de klap heeft veroorzaakt, is niet bekend.

Eind mei werd niet ver van de Poptahof, op de galerij van een flat aan de Vulcanusweg, nog een explosief gevonden. Uit voorzorg werden meerdere woningen ontruimd. Het explosief werd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) veiliggesteld en wordt vernietigd.
Bron: AD.nl
No votes yet.
Please wait...