Zwarte Cross na twee jaar weer van start, directrice ‘Tante Rikie’ zwaait af

De Zwarte Cross gaat donderdag weer van start, nadat het festival twee jaar op rij niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen. Onder meer DI-RECT, Snelle en De Dijk treden op bij de Zwarte Cross, dat tot en met zondag plaatsvindt op festivalterrein De Schans bij het Gelderse Lichtenvoorde.
 
Ook artiesten als De Jeugd Van Tegenwoordig, Typhoon, Danny Vera en Kensington maken deel uit van de line-up, evenals astronaut André Kuipers, presentatrice Gwen van Poorten en columnist Marcel van Roosmalen.

Dit jaar staat het festival in het teken van de afzwaaiende leider Rikie Nijman, ook wel bekend als ‘Tante Rikie’. Ze is al 25 jaar de mascotte van de Zwarte Cross en haar beeltenis is ook te zien in het logo. In 2019, op haar zeventigste verjaardag, liet ze weten dat de editie van 2020 haar laatste zou zijn. Door de coronacrisis is dit uitgesteld tot 2022.

De officieuze directrice heeft een dubbel gevoel bij haar afscheid. “Ergens kijk ik enorm uit naar een rustiger leven na mijn carrière als Zwarte Cross-festivaldirectrice. Anderzijds weet ik nu al dat ik het enorm ga missen. Hopelijk komt er na de Zwarte Cross niet het Zwarte Gat”, grapte ‘Tante Rikie’. Ronnie Degen is al actief als directeur.

De Zwarte Cross, een van de grootste festivals van Nederland, is uitverkocht. Het festival duurt tot en met zondag.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...