Hoger beroep van rapper Murda in Turkije dient in najaar

Het hoger beroep van de Nederlands-Turkse rapper Murda over de inhoud van zijn songteksten dient komend najaar in Turkije. Dat laat zijn manager desgevraagd weten aan het ANP.
Wanneer het hoger beroep precies dient, is nog niet duidelijk. Ook is niet bekend of Murda erbij aanwezig zal zijn. De rapper is momenteel op tournee en was eerder dit jaar ook niet naar Turkije gereisd voor de zitting.

De artiest werd in april veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en twee maanden en liet toen weten in hoger beroep te gaan. “De rechter denkt dat mijn dochter het door deze nummers verdient om haar vader vier jaar en twee maanden niet te zien. Hetzelfde geldt voor mijn familie. Ik zal dit nooit begrijpen en het er nooit mee eens zijn. Heel verdrietig”, zei Murda toen op Instagram.

Het Turkse OM was vorig jaar een onderzoek gestart naar de songteksten van Murda, die eigenlijk Önder Dogan heet, omdat hij in enkele nummers het gebruik van cannabis zou aansporen. Hij werd in oktober aangehouden op de luchthaven van Istanboel en zat een nacht in de cel.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...