Charlois huilt om doodgestoken baby: ‘Het kindje huilde niet, maar de moeder wel. Ze zakte direct in elkaar

Aan het leven van een baby is zondag abrupt een einde gekomen. Het kindje werd doodgestoken, zegt zijn oom onthutst. Ook buurtbewoners zijn aangedaan door het drama. “Ik wens de moeder en familie heel veel sterkte. Charlois huilt”, zegt een geëmotioneerde vrouw.
Op een video in handen van Rijnmond is te zien hoe de vermoedelijke oom van het slachtoffertje geschokt aan een agent vertelt wat er is gebeurd. “Hij (de verdachte, red.) loopt al dagen te stressen. Ik was met mijn moeder in de keuken, hij was met mijn zus achter. Mijn zus schreeuwt ineens: ‘Hé, het kindje!’ Ik kom naar binnen en zie het kindje. Het mes lag ernaast, overal zat bloed.” Terwijl hij praat, beeldt hij met zijn handen een doorgesneden keel uit.

Omwonenden willen verdachten aanvliegen

Een Rotterdammer van 22 werd gisteren bij het huis opgepakt. Op een andere video is zijn aanhouding te zien. De verdachte knikt instemmend als een omstander vraagt of hij het gedaan heeft. Het levert boze en onthutste reacties op, een aantal wil de man aanvliegen, een ander schreeuwt ‘kindermoordenaar’. De politie moet de woedende menigte op afstand houden.
Mijn zus schreeuwt ineens: ‘Hé, het kindje!’ Ik kom naar binnen en zie het kindje. Het mes lag ernaast, overal zat bloed.
Familielid van het slachtoffertje
Volgens getuigen, omstanders en buurtgenoten is het kindje niet ouder dan zes tot acht maanden. Het onderzoek is in handen van de Koninklijke Marechaussee, omdat de 22-jarige verdachte een militair is. De identiteit en de leeftijd van het kindje zijn nog niet vrijgegeven. Op straat en in de woning wordt onderzoek gedaan.

De wijk is in tranen

Achter de politielinten aan de Wolphaertsbocht verzamelen zich zondag aan het einde van de middag buurtbewoners. “Ik ben heel erg geschrokken, het wordt steeds gekker hier zo”, zegt een vrouw die verderop woont. “Het is echt verschrikkelijk”, zegt een andere vrouw met tranen in haar ogen, ze is zelf moeder en oma.
De Wolphaertsbocht is voor een deel afgesloten

De Wolphaertsbocht is voor een deel afgesloten© MediaTV

Het bericht dat een baby met een mes om het leven is gebracht verspreidt zich snel door de wijk. Zo hoort de vrouw met de tranen in de ogen het van haar neefje. Ze voelt zich extra betrokken omdat ze jarenlang op de school van de kinderen in de buurt heeft gewerkt. “Ik ken kinderen die daar wonen, dus ik was extra bezorgd.” Al voegt ze gelijk toe dat het niet uitmaakt welk kind dit overkomt.
Het kindje huilde niet, maar de moeder wel. Ze zakte direct in elkaar. Het kindje was helemaal wit weggetrokken.
Cafébaas die een kroeg in de buurt heeft

Een cafébaas die een kroeg aan de overkant van de straat heeft, vertelt dat hij gegil hoorde, waarna hij naar buiten liep. “Het kindje huilde niet, maar de moeder wel. Ze zakte direct in elkaar. Het kindje was helemaal wit weggetrokken.” Daarna ging er een wagen met piepende banden naar het ziekenhuis, waar het slachtoffertje overleed.

Medeleven met nabestaanden

Omwonenden die later komen kijken, vinden dat er meer aandacht moet komen voor verwarde mensen. Ze zien dat zij simpelweg niet de hulp krijgen die zij nodig hebben. “Je weet niet wat zo’n jongen meemaakt, misschien een psychose of iets. Je weet het gewoon niet”, zegt de eerste vrouw.
De mensen leven mee met de moeder en nabestaanden. “Ik wens de moeder en familie heel veel sterkte. Charlois huilt”, zegt de geëmotioneerde vrouw.
Bron: Rijnmond,nl
No votes yet.
Please wait...