Popartiest Jimi Hendrix op de Hippy Happy beurs voor jongeren in Ahoy’, 1967

Uit het Vrije Volk van 11 november 1967:
(Van een onzer verslaggevers) De 150 man sterke knokploeg van Jacques Senf en de dranghekken die op verzoek van de directie van de Ahoy’-hal geplaatst waren bleken een kostbare en vooral vrij nutteloze uitgave geweest te zijn voor de organisatoren van de tienerbeurs Hippy Happy. Dat was gisteravond duidelijk tijdens het optreden van Jimi Hendrix, de grote attractie van deze beurs. Ruim 2500 tieners waren gekomen maar het bleef rustig, al was het publiek naar Rotterdamse maatstaven hoogst enthousiast. Maar Jimi Hendrix bracht dan ook een show die om kwart voor tien begon na een onopvallend optreden van Thé Motions en die pas om elf uur, een half uur te laat, afgelopen was. Zoveel indruk maakte hij dat een kleine groep hippies het te kwaad kregen en in trance half ontkleed een hippydans lieten zien die er zijn mocht. Nummers als Hey Joe, The wind cries Mary, Stone free, A man of depression en foefjes zoals het met tanden gitaar spelen of de gitaar tijdens het spelen in de nek leggen waren net die dingen die men van hem verwachtte. En hij heeft niemand teleurgesteld.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 11 november 1967.

Met medewerking van Rotterdam van toen

No votes yet.
Please wait...