Rotterdam vernoemt plein naar overleden dichter Jules Deelder

De gemeente Rotterdam vernoemt een van de pleinen in de stad naar de overleden dichter en schrijver Jules Deelder. Naar verwachting zal het J.A. Deelderplein in 2024 worden onthuld.
Het plein aan de Nieuwe Binnenweg past goed bij Deelder, zegt Jantje Steenhuis. Steenhuis is stadsarchivaris en voorzitter van de Commissie van advies inzake straatnamen en gedenktekens.

“Het plein ligt midden in de stad, waar dag en nacht iets te beleven is. Bovendien kwam Deelder zelf ook regelmatig op deze plek.”

De Rotterdamse gemeenteraad nam in januari 2020 al een motie aan om Deelder te eren met een straatnaam. Het adviescollege begon daarop een zoektocht naar een geschikte locatie. Daarbij overlegde het college met de weduwe en dochter van Deelder. Ook zijn suggesties van Rotterdammers meegenomen in het advies.

Jules Deelder, met zijn kenmerkende zwarte sikje en dito zonnebril, was een markante Rotterdammer. De schrijver werd ook wel de ‘nachtburgemeester van Rotterdam’ genoemd. Hij schreef poëzie en proza en stond ook in het theater. Deelder overleed in 2019.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...