Autoshowroom van Pietersen & Co op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Gouvernestraat, 1964

Uit het Vrije Volk van 6 november 1957:
(Van een onzer verslaggevers) Donderdag 7 november is het 25 jaar geleden dat de heer K. J. Pietersen met enkele familieleden en vrienden de N.V. Helds Autohandel aan de Nieuwe Binnenweg overnam en de N.V. Pietersen & Co’s Automobielbedrijf oprichtte. Met een feestelijke bijeenkomst en een avondje zal dit feit herdacht worden. Het bedrijf heeft zich in de loop der jaren uitgebreid met een vestiging in Schiedam en de groothandel Hollandse Automobiel Mij. N.V. en thans heeft men plannen achter het Verzamelgebouw Zuid, in aanbouw by het Zuidplein, een pand voor service en verkoop te doen optrekken. Een terrein van 2300 vierkante meter is gereserveerd en de Rotterdamse architect J. A. Kijne heeft reeds een ontwerp gemaakt, maar het wachten is op de bouwvergunning. In de tussentijd wordt het pand aan de Nieuwe Binnenweg, hoek Gouvernestraat verbouwd.

Uit De Tijd De Maasbode:
De automobielbranche mag terug zien op een zeer goed jaar. De verkopen van auto’s stegen in de eerste helft van 1964 met ruim 89 pct. De vertegenwoordigers uit deze bedrijfstak (A.LR.) Beers, Pietersen en RIVA) verwachten voor 1964 «tien hogere resultaten. De jongste publikatie van de RAI tempert enigzins de juichtonen in deze branche. Volgens de RAI moet in 1965 rekening worden gehouden met de invloed van de overheidsmaatregelen ter beteugeling van de overbesteding.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit De Tijd De Maasbode en het Vrije Volk

Met medewerking van Rotterdam van toen

No votes yet.
Please wait...