Facebook splitst startpagina met apart tabblad voor berichten van vrienden

Facebooks startpagina wordt vernieuwd: er komen twee soorten overzichten. Het ene schotelt berichten, foto’s en video’s voor waarvan Facebook denkt dat je ze wilt zien, het andere toont de recentste berichten van vrienden, pagina’s en groepen die je volgt.
 
De Facebook-app opent met het gepersonaliseerde tabblad dat bestaat uit berichten die het Facebook-algoritme heeft uitgekozen. Dit tabblad heet Home. Naast berichten van vrienden en familieleden verschijnen hier ook berichten en beelden van bronnen die je niet volgt.

“Ons ontdekkingsalgoritme zal de content aanbevelen die je volgens ons het meest zal waarderen”, schrijft Facebook-oprichter Mark Zuckerberg op zijn profiel.

Daarnaast komt er een tabblad dat Feeds heet. Daar verschijnen berichten, video’s en foto’s van vrienden, familieleden, pagina’s en groepen die je volgt. Bij dit overzicht husselt het algoritme de content niet: het nieuwste bericht staat altijd bovenaan.

In Feeds kun je een favorietenlijst samenstellen van vrienden en pagina’s die je het belangrijkst vindt. Zo kunnen mensen berichten die ze als ruis zien wegfilteren. Zuckerberg noemt dit een van de meest door gebruikers aangevraagde opties.

De nieuwe tabbladen worden vanaf donderdag in de app gezet. Het kan een week duren voordat iedereen ze kan zien.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...