Vrouw overlijdt na val uit raam, man zwaargewond: ‘Ik zag haar gillend hangen, toen viel ze’

Aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Zuid is vrijdagochtend een vrouw uit het raam gevallen. Ze is aan haar verwondingen overleden. Achter de woning waar de vrouw uit is gevallen, is een zwaargewonde man aangetroffen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.
De overbuurvrouw heeft de val zien gebeuren. “Ik hoorde rond kwart voor zeven heel hard gegil van een vrouw. Dat bleef aanhouden. Toen wist ik dat er iets niet goed was.” Ze deed de voordeur van haar woning open en was toen getuige van iets vreselijks. “Ik keek naar boven, naar de tweede verdieping, en daar zag ik een vrouw gillend uit het raam hangen. En toen viel ze, met haar hoofd op straat”, vertelt de overbuurvrouw zichtbaar geëmotioneerd. “Ik hoorde ook die klap, dat was heel erg.” Een andere ooggetuige vertelt: “Ik zag een persoon met het gezicht naar beneden op de straat liggen.”

Grote shock

De vrouw twijfelde geen moment. “Toen heb ik gelijk de telefoon gepakt en 112 gebeld.” Zelf stond ze machteloos aan de zijkant. “Ik ben pas geopereerd aan mijn hand, dus ik kon niet helpen of reanimeren.” Gelukkig waren de hulpdiensten er binnen vijf minuten, vertelt ze.
Over wat er gebeurd is aan de achterkant van het huis, weet de overbuurvrouw niets. “Het schijnt dat er ook iemand aan de achterkant is afgevoerd met de ambulance, maar ik weet totaal niet wat daar gebeurd is.”
Voor de overbuurvrouw is de gebeurtenis een grote shock. “Het was heel heftig. Ik sta nog steeds te shaken.” De vrouw is slachtofferhulp aangeboden.
De politie doet forensische onderzoek in en om de woning.
Bron: NU.nl
No votes yet.
Please wait...