Twitch-streamers kunnen onderling lijsten met geblokkeerde mensen delen

Mensen die livestreamen op Twitch kunnen voortaan met andere streamers lijsten uitwisselen met kijkers aan wie ze een ban hebben uitgedeeld. Op die manier kunnen streamers gemakkelijker vervelende gebruikers buiten de deur houden.
Op Twitch kunnen mensen meekijken met livestreams. Op het platform worden vooral games gespeeld. In een chat naast de stream kunnen mensen meepraten.

Met de nieuwe Shared Ban Info-functie hoopt Twitch mensen die zich regelmatig misdragen met pesterijen en intimidatie meer te beperken. Streamers kunnen hen op een banlijst zetten en die lijst delen met andere videomakers, zodat zij hen ook kunnen aanpakken.

Een persoon op de lijst hoeft niet per se volledige geblokkeerd te worden in een chat bij een andere streamer. Die kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te zorgen dat berichten van die persoon altijd eerst worden gecontroleerd voordat andere mensen ze te zien krijgen.

Streamers kunnen volgens Twitch maximaal dertig connecties maken met wie ze hun banlijst delen. Zowel de ontvanger als verzender van de lijst kan toegang op ieder gewenst moment intrekken.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...