Pearl Jam zegt concert in Ziggo Dome toch af om stemproblemen Eddie Vedder

Het concert van Pearl Jam zondagavond in Ziggo Dome is op het laatste moment afgelast. Zanger Eddie Vedder heeft stemproblemen en kan daardoor niet optreden, meldt concertorganisator MOJO. Het concert van de rockgroep maandagavond in Ziggo Dome gaat vooralsnog wel door.
Voor het zondagavond afgelaste concert wordt geen vervangende datum geregeld. Mensen die een kaartje hebben, krijgen hun geld teruggestort, meldt MOJO.

Pearl Jam moest afgelopen week ook al shows in Wenen en Praag afzeggen vanwege stemproblemen van Vedder. Stof, hitte en rook van vuurtjes die vorige week tijdens een optreden op een Frans festival werden gestookt, waren op zijn stem geslagen.

MOJO hield er tot het laatste moment vertrouwen in dat het concert zondagavond kon doorgaan. “Ondanks alle inspanningen van iedereen heeft hij helaas nog steeds geen stem en is hij zodoende niet in staat om op te treden”, aldus de concertorganisator.

Band baalt, fans druipen teleurgesteld af

Pearl Jam noemt het afblazen van het concert in Amsterdam “het slechtst mogelijke scenario”. “We bieden onze oprechte excuses aan aan iedereen die zo hard heeft gewerkt aan de show en alle fans die er zo naar uitkeken”, staat in een verklaring van de band. “Al onze energie richten we nu op de show van morgen.”

De Pearl Jam-fans die al voor de deur van de Ziggo Dome stonden, hebben het nieuws dat het concert van zondagavond niet doorgaat “gelaten ontvangen”, zegt een woordvoerder van MOJO. Toen het nieuws bekend werd, zijn ze allemaal afgedropen. Het is niet duidelijk hoeveel mensen al stonden te wachten.

De concertbezoekers werden op de hoogte gesteld per sms en e-mail. Ook werd op het grote scherm boven de deur van de Amsterdamse concerthal vermeld dat het concert niet doorging.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...