Feyenoord staat op punt om Quinten Timber voor recordbedrag aan te trekken

Feyenoord heeft de slag om Quinten Timber gewonnen, melden VI, het AD en De Telegraaf woensdag. De Rotterdammers troeven onder meer Ajax en PSV af in de strijd om de middenvelder van FC Utrecht.

Naar verluidt legt Feyenoord een recordbedrag neer voor de 21-jarige Timber, die nog tot medio 2024 vastligt in Utrecht. De Telegraaf spreekt van een vaste transfersom van 8,5 miljoen euro, die door bonussen nog met 1 miljoen euro kan oplopen.

Daarmee is Timber de duurste Feyenoord-aankoop ooit. Het record staat nu nog op naam van Marcos Senesi en Danko Lazovic. Beide spelers werden in het verleden voor een bedrag van 7 miljoen euro naar De Kuip gehaald.

Timber heeft er één seizoen op zitten als speler van FC Utrecht. Hij werd in de zomer van vorig jaar transfervrij opgepikt bij Ajax, waar hij in tegenstelling tot zijn broer Jurriën Timber niet doorbrak.

In Utrecht was Timber wél een vaste kracht. De jeugdinternational van Oranje kwam in alle competities tot 33 wedstrijden, waarin hij twee doelpunten maakte en vier assists leverde.

Bij Feyenoord wordt Timber de derde nieuwe middenvelder in de selectie. De Rotterdammers verwelkomden eerder Mats Wieffer van Excelsior en Sebastian Szymanski van Dynamo Moskou.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...