Spotify gaat verwarrende afspeelknop boven afspeellijsten en albums vervangen

Muziekdienst Spotify vervangt de groene afspeelknop die boven afspeellijsten en albums staat. In plaats daarvan komen er twee losse knoppen: één voor het afspelen van muziek op volgorde en één voor het afspelen van muziek op willekeurige volgorde (shuffle).
De knop die er nu staat, leidt tot verwarring onder gebruikers. Dat komt doordat hij verschillende functies heeft. Zo dient de knop bij afspeellijsten op de telefoon bijvoorbeeld als een shuffleknop, maar bij albums als een normale speelknop. En op de computer kan de functie van de knop weer anders zijn.

Door overal twee dezelfde knoppen te zetten, moet het volgens Spotify duidelijker worden hoe de nummers worden afgespeeld. De knoppen komen er alleen voor betalende abonnees met een Premium-account.

Spotify heeft er lang over gedaan om de oplossing te vinden, terwijl gebruikers al langer over de verwarring klagen. Sinds vorig jaar is de normale afspeelknop de standaard voor albums. Zangeres Adele had de muziekdienst om deze aanpassing verzocht.

De nieuwe knoppen worden de komende weken geïntroduceerd bij gebruikers van de Android- en iOS-app.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...