Boze brief van John Lennon naar Paul McCartney onder de hamer

Een boze brief die John Lennon op 24 november 1971 naar voormalig bandgenoot Paul McCartney stuurde, gaat onder de hamer bij online veilinghuis Gotta Have rock-‘n-roll. De verwachting is dat de brief tussen de 30.000 en 40.000 dollar (29.500 en 39.300 euro) oplevert.
Lennon schreef de brief de dag nadat McCartney in het tijdschrift Melody Maker onder meer had gesproken over Lennon en zijn vrouw Yoko Ono. Ook sprak hij over het opbreken van het zakelijke partnerschap van de Beatles. De band was op dat moment al zo’n anderhalf jaar uit elkaar, maar op financieel vlak moesten er nog zaken afgewikkeld worden.

Het interview en de brief kwamen nadat McCartney de band had aangeklaagd. Hij was het niet eens met het aanstellen van bandmanager Allen Klein om de financiële afwikkeling te leiden, schrijft de New York Post.

In de brief schrijft Lennon aan McCartney als antwoord daarop: “Als jij niet de agressieveling bent (zoals je zelf beweert), waarom heb je ons dan in hemelsnaam aangeklaagd en publiekelijk over ons heen gescheten?”

Volgens het veilinghuis geeft de brief “een ongelooflijk inzicht in de relatie tussen John en Paul, niet alleen tijdens het opbreken van de band en de nasleep daarvan, maar echt de diepte van hun volledige vriendschap”.

In de brief noemt Lennon bijvoorbeeld ook het lied Imagine, dat hij zelf schreef en waar McCartney afwijzend tegenover stond. “Het is duidelijk dat Lennon dan nog steeds geeft om wat Paul vindt van zijn schrijfwerk”, aldus het veilinghuis.

Er kan nog veertien dagen worden geboden op de brief. Het hoogste bod staat op dit moment op 26.000 dollar (25.500 euro).

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord