Dit zijn de beste routers die je op dit moment kan kopen

Een router is het knooppunt van jouw thuisnetwerk dat al jouw (draadloze) apparaten met elkaar en met internet verbindt. Maar welke moet je hebben?

Dit is een ingekorte versie van het artikel op BestGetest over de beste routers van 2022.

De router met de beste prijs-kwaliteitsverhouding: Fritzbox 4060

De FritzBox heeft een wat gekke naam, maar is buitengewoon veelzijdig. Hij is erg uitgebreid en eenvoudig in te stellen. Bovendien heeft hij naast de wifiradio ook een DECT-radio aan boord. Hiermee kun je bijvoorbeeld DECT-huistelefoons aansluiten met de speciale telefooncentralefunctie. DECT kan ook worden gebruikt om smarthomeproducten aan te sluiten, zoals slimme lampen of een bewegingssensor van het bedrijf dat ook deze routers fabriceert.

Het voordeel van FritzBox is dat je niet heel veel verstand van zaken nodig hebt om de router in te stellen. De interface is makkelijk te begrijpen en het is duidelijk welke opties je hebt. De indeling is netjes en dat maakt deze router extra prettig in gebruik. Ook kun je gasten of kinderen op het netwerk aansluiten en internet begrenzen via dezelfde instellingen.

Alternatief voor gezinnen: TP-Link AX55

Ook de TP-Link Archer AX55 is een router met veel functies voor een goede prijs. Deze router is snel, is makkelijk te gebruiken voor ‘beginners’ en bevat veel functies voor de ervaren routereigenaar. Een helder en duidelijk menu maakt de router makkelijk in gebruik. Het nodigt bijvoorbeeld meer uit tot het proberen van nieuwe functies. Daarom raden we de TP-Link AX55 aan, want die bevat veel mogelijkheden én je stelt hem eenvoudig en snel in via de gratis app.

De router is relatief hoog en heeft ventilatieopeningen aan de bovenkant. Aan de voorzijde geven ledlampjes aan wat de status van het apparaat is. Er zijn veel poorten aanwezig, waardoor je vier apparaten bekabeld kunt aansluiten.

Daarnaast ondersteunt het apparaat Wi-Fi 6, wat het zeer toekomstbestendig maakt. Met Wi-Fi 6 kun je meer apparaten aansluiten zonder dat je dekking verliest. Daarnaast kan het hogere snelheden opleveren.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord