Strandtent Rockanje gaat in vlammen op, risico op overslaan naar duingebied

Een strandtent in Rockanje waar afgelopen nacht brand uitbrak, is niet meer te redden. De brandweer laat Beachclub 8 gecontroleerd uitbranden. Omdat de strandtent erg dicht bij de duinen staat, zijn er veel brandweerlieden aanwezig om te voorkomen dat de vlammen overslaan naar de natuur.
De strandtent staat tussen de 1e en 2e Slag van Rockanje. De weg naar de 1e Slag is afgesloten omdat daar slangen liggen en brandweerauto’s staan.
Brandweerlieden proberen te voorkomen dat de vlammen overslaan naar de duinen van Rockanje

Brandweerlieden proberen te voorkomen dat de vlammen overslaan naar de duinen van Rockanje© MediaTV
Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat ze de strandtent gecontroleerd laten uitbranden. Met behulp van een slang met gaatjes erin, wordt een waterscherm gebouwd en dat moet voorkomen dat de vlammen overslaan naar de naastgelegen duinen. “Dat heet een stoplijn”, vertelt de woordvoerder op Radio Rijnmond.

Oorzaak nog onbekend

De brand begon rond 4:45 uur. Er kwamen veel brandweerwagens op de brand af, omdat de watervoorziening erg lastig is. Het water moet van ver komen. Zeewater is ongeschikt voor de materialen waarmee de brandweer werkt.
Het pand is niet meer te redden, zegt de woordvoerder: “Dat moet als verloren worden beschouwd. We houden het duingebied nat. Ook staat naast het pand een gastank en het is belangrijk om te voorkomen dat die in brand vliegt.”
Flinke rookwolken hangen boven de strandtent in Rockanje

Flinke rookwolken hangen boven de strandtent in Rockanje© Jacco van Giessen
Waar de brand in de strandclub precies is ontstaan is nog onduidelijk. Eerder deze week brandde er bij Ouddorp nog zeven tot acht hectare aan natuurgebied af.
Bron: Rijnmond.nl
No votes yet.
Please wait...