Apple hield Telegram-update tegen vanwege bewegende emoji’s

Telegram heeft een update gekregen, nadat oprichter Pavel Durov eerder had geklaagd dat Apple de vernieuwingen tegenhield. De update werd pas uitgebracht nadat de chatdienst een functie rondom emoji’s verwijderde.
Durov schreef vorige week dat Apple de laatste update van Telegram al twee weken lang zonder bericht tegenhield. Inmiddels is de update er toch. “Na veel media-aandacht is Apple bij ons teruggekomen”, meldt Durov op zijn Telegram-kanaal. “Ze eisten dat we onze update zouden afvlakken door de nieuwe Telemoji’s te verwijderen.”

Telemoji zijn geanimeerde versies van de standaardemoji’s die op Apple-apparaten te vinden zijn. De emoji’s staan niet stil; de gezichten bewegen op het toetsenbord van de chatdienst. “Telemoji’s zouden een heel nieuwe dimensie hebben toegevoegd aan de statische plaatjes. Ze zouden het ecosysteem van Apple aanzienlijk verrijken”, schrijft de oprichter van Telegram.

Apple heeft niet gereageerd op het bericht van Durov. Mogelijk wil het bedrijf niet dat ontwikkelaars hun emojiontwerpen zomaar aanpassen.

Overigens zijn de emoji’s wel op een andere manier aangepast in de nieuwe update voor Telegram. Zo kunnen betalende leden van de chatapp meer exclusieve, bewegende emoji’s gebruiken in gesprekken. Verder zijn stickers en gifjes op een andere manier ingedeeld en kunnen gebruikers bepalen wie hen videoberichten en spraakopnames kunnen sturen.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...