Busstation Zuidplein, 1973

Het Zuidplein is een winkelcentrum, metrostation en busstation op Rotterdam Zuid. Het is een belangrijk knooppunt in het stadsnet en streeknet in Rotterdam en de gebieden ten zuiden van Rotterdam.

Winkelcentrum Zuidplein is een groot, overdekt winkelcentrum op Rotterdam-Zuid. Het winkelgedeelte is niet op grondniveau maar op de eerste “etage”; op grondniveau bevindt zich een grote parkeergarage in twee lagen met ongeveer 1400 parkeerplaatsen, een bewaakte fietsenstalling, opslagruimte en een busstation. De evenementenhal Rotterdam Ahoy, het Ikazia ziekenhuis en politiebureau Zuidplein bevinden zich op loopafstand.

Het overdekte winkelcentrum Zuidplein is een van de belangrijkste werken van de Rotterdamse architect Hermanus Dirk Bakker (28 augustus 1915 – 12 oktober 1988) en was voor die tijd een zeer modern concept

De fotograaf is Carel Scholte en de foto komt van de site www.rovm-digitaal.nl. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen

No votes yet.
Please wait...