Drukte bij de benzinepomp van Shell aan de Rochussenstraat in verband met de aanstaande invoering van de benzinedistributie, 1974.

Uit het Vrije Volk van 11 januari 1974:
ROTTERDAM, — De benzinedistributie, die morgen ingaat, heeft vandaag in Rotterdam hier en daar stormloopjes op de pompstations veroorzaakt. Op sommige plaatsen moest de politie ingrijpen om verkeersopstoppingen te voorkomen. Pomphouders melden een stijging van het aantal klanten met 50 tot 300 procent.

Toch impliceert. dat niet zonder meer dat ook grotere hoeveelheden zijn omgezet, want veel automobilisten kwamen een nog niet lege tank bijvullen. Vanmorgen tussen zeven en tien uur was het ‘t drukst, maar pomphouders verwachten ook tijdens de avondspits een grote toevloed van klanten.

Bij het Quikc Service bedrijf aan het Oostplein stonden de auto’s vanmorgen om zes uur al in de rij. Vier uur later moest de politie daar nog het verkeer regelen. Ook bij het Shellstation aan het Middellandplein begon de drukte al om zes uur.

Bij het ook vanmorgen al drukke Shell-station aan de Marathonweg wordt de grootste toeloop tussen vijf en acht uur verwacht. Bij Avia aan de Mathenesserdijk werd voor vanmiddag gerekend op drie maalmeer klanten dan anders, een drukte die Esso aan de Botlekweg vanmorgen al beleefde.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 11 januari 1974.

Met medewerking van Rotterdam van toen

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord